Högsta betyg, en femma, ”Briljant!”

Min trettonde bok har nu kommit ut på Gidlunds Förlag. Det är egentligen två böcker i en. Man läser den från två håll, med två omslagsbilder.

Högsta betyget hos Bibliotekstjänst: En femma, dvs BRILJANT
Så här skriver Arne Johnson i BTJ-häftet nr 17, 2021 bland annat:

”Diktsamlingen Utan titel är en svit dikter, skenbart enkla till formen, om vardag, livet, döden och existensen. Louise Tillberg skriver även om konstnärskapet, och jag känner att de är sprungna ur livserfarenhet.

Molnberättelser är korta prosastycken, vilka formar sig till en berättelse om några tätt förbundna människoöden. Personerna berättar om sina liv från perspektivet att de efter döden sitter på moln och betraktar det som blev. Det är melankoliska, ofta tragiska öden dessa kvinnor och män gått genom, från slutet av 1800-talet och till nutiden. Kärlek, svek, sjukdomar, död, inget har besparats dem i deras tätt
sammantvinnade livslopp.

Jag grips av deras berättelser, med sin sparsmakade stil upprätthåller Louise Tillberg en skör och svår konstnärlig balans, vilket ger boken stadga. Hennes teckningar och målningar som illustrerar volymen, ansluter väl till texten.

Helhetsbetyg: 5 dvs Briljant!”